Uskutočnil sa prvý bratislavský DiscoverEU Meet-up

29 septembra 2022

DiscoverEU je akciou programu Erasmus+, ktorá 18 ročným mladým ľuďom ponúka príležitosť cestovať po Európe a spoznávať jej obyvateľov, históriu a kultúru. Cestuje sa najmä vlakom (existujú výnimky, aby sa mohli zapojiť aj tí, čo žijú na ostrovoch alebo v odľahlých oblastiach). Vďaka DiscoverEU môžeš objavovať úchvatnú prírodu a rozmanitú krásu miest Európy. Každý rok sa konajú dve kolá súťaže, do ktorých sa môžeš prihlásiť. Úspešní uchádzači získajú cestovný poukaz a dobrodružstvo sa môže začať.

V rámci programu sa v rôznych mestách po celej Európe konajú tzv. Meet-upy, na ktorých sa mladí cestovatelia majp možnosť stretnúť a dzeiľať spolu zážitky z cestovania. Presné miesta Meet-upov sa priebežne updatujú na tejto mape.

V dňoch 22.-23.9. sa jeden z týchto Meet-upov konal aj v Bratislave, kde mladí účastníci prišli z rôznych kútov Európy, aby spoznali a okúsili kúsok Slovenska. Spoločne sme ich privítali na rannej káve, z UFA si potom pozreli Bratislavu, a s Otvorenou hrou ju aj mali možnosť zážitkovo spoznať. Celodenné potulky mestom sme zakončili slovenskou večerou.

Ak máš (alebo ešte len budeš mať) 18 rokov a chceš sa vybrať so svojimi kamošmi na dobrodružnú cestu vlakom po Európe, neváhaj a navštív stránku Európskeho portálu pre mládež, kde sa dozvieš viac informácií o programe a na najbližšom Meet-upe sa k nám môžeš pridať aj ty!

Print Friendly, PDF & Email

Stay updated.

Subscribe to the monthly Eurodesk newsletter. Read past issues here.

ADRESA

NIVAM - Národný inštitút vzdelávania a mládeže 
Ševčenkova 11
850 05, Bratislava
Slovensko

www.nivam.sk

Nájdeš nás


Táto stránka bola finančne podporená aj prostredníctvom Európskej komisie. Stránka Eurodesk.sk odráža iba názory autora (Eurodesk),a Európska komisia nenesie zodpovednosť za akékoľvek použitie infomácií obsiahnutých na tejto stránke.   

© Eurodesk, 2018. Eurodesk is a registered trademark of Eurodesk Brussels Link.